גלגול נשמות, מדוע אנחנו בערפל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

תלמיד חכם שלום רב, רציתי לשאול בנוגע לגלגול נשמות, הרי אנחנו כנראה התגלגלנו כמה פעמים, ולא ביצענו את התיקון, אך מאידך עשינו מצוות ומעשים טובים לבטח, השאלה שאדם חוזר בגלגול מה עם מעשיו הטובים בגלגולו הקודם? כי אם יש יצירה של נשמה נוספת כמו שנאמר שזה דומה להעברת אש מנר לנר, הרי זוהי נשמה חדשה בתכליתה ולא אותה אחת. ושאלה נוספת לגבי תחיית מדוע לא מסבירה התורה בצורה חד משמעית מה יקרה, מדוע אנחנו בערפל? תודה מראש, צחי

תשובה

שלום וברה

כל מעשיו הטובים נשאירם לזכותו. הנשמה היא הצוברת את הזכויות והם נשארים איתה לנצח. אין יצירת נשמה חדשה אותה הנשמה עוברת ממקום למקום. לפעמים רק חלק מהנשמה ולפעמים כל הנשמה תעבור לגילגול נוסף.