שאל את הרב - כללי

איך אפשר לזכות בבנים זכרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, ותודה על תשובותיכם המהירות. השם הטוב ימלא משאלות ליבכם. רציתי לשאול, אם אישה רוצה לזכות בבן זכר, מה היא צריכה לעשות?

תשובה

הרב עמנואל מזרחי מציג סגולה נפלאה כדי לזכות לילדים, בעיקר לבנים זכרים

ב-ו' באלול, יום ההילולא של הזרע שמשון, רבי שמשון חיים בן הרב נחמן מיכאל, שהבטיח כי מי שילמד בספרו יראה ישועות, יתקיימו בכל רחבי העולם סעודות לזכר הרב, שנפטר ולא הותיר בנים אחריו. ניר קפטן בריאיון ייחודי עם הרב אליהו עמר שמוציא בימים אלו ספר המבוסס על הספר זרע שמשון, בניסיון להבין כיצד הלימוד בספר הפך לתופעה עולמית מחוללת פלאות

שלום רב,

א. לשים את ראש המיטה לצד צפון, והרגליים לצד דרום (מסכת ברכות דף ה עמוד ב, ורש"י שם).

ב. לפזר כסף לעניים (מסכת בבא בתרא דף י עמוד ב).

ג. שהבעל ישמח את אשתו לדבר מצווה (שם), היינו לפני תשמיש (רש"י).

ד. לפרוש מאשתו סמוך לוסתה (מסכת שבועות דף יח עמוד ב). יש להדגיש שזו לא רק סגולה לבנים זכרים, אלא חובה מעיקר הדין, כמבואר בהלכה (שלחן ערוך יורה דעה סימן קפד סעיף ב).

ה. להבדיל על היין במוצאי שבתות (מסכת שבועות שם). ויש מי שאומר, שהסגולה היא דווקא אם מבדיל על יין ולא על מיץ ענבים (הגר"ח קניבסקי שליט"א, הובא בספר סגולות רבותינו עמוד 241).

ו. על ידי שמקדש עצמו בשעת תשמיש (שם), היינו לשמש דרך צניעות (רש"י). מומלץ ללמוד את הפרטים שיש בזה מתוך הספר דרכי טהרה (פרק יט-כד).

ז. שהבעל ישהה עצמו מלהזריע עד שהאישה תזריע תחילה (מסכת נדה דף לא עמוד ב).

ח. ישא אישה ההוגנת לו, ויקדש עצמו בשעת תשמיש, ויבקש רחמים ממי שהבנים שלו (שם דף ע עמוד ב, ודף עא עמוד א).

​ותפילה על כך מועילה דווקא עד ארבעים יום להריון, אך לאחר מכן היא תפילת שווא, שכבר נצטייר צורת הולד (שלחן ערוך אורח חיים סימן רל סעיף א, ומשנה ברורה סק"א).

ט. על ידי שמחת יום טוב, ועל ידי הנחת תפילין כראוי (ספר המדות ערך בנים אות י).

י. על ידי שמשמח חתן וכלה (שם אות צ).

יא. על ידי מצוות הכנסת אורחים, ורמז לדבר מהפסוק (תהלים קיט ט) "במה יזכה נער" - בן זכר - "את ארחו" - במצוות הכנסת אורחים (שערי הלכה ומנהג, חלק אבן העזר עמוד לו, בשם מו"ח הריי"צ זצ"ל שכן קיבל מאבותיו).

יב. כתב בספר כתר שם טוב חלק א' (עמודים צ-צא) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שמי שנולדו לו הרבה בנות, ורוצה בן זכר, יקרא לבת האחרונה בשם "בת שבע", וזה מסוגל שבפעם הבאה ייוולד לו בן זכר. וטעם הדבר הוא, משום שהשם "בת שבע" יש לו משמעות של שביעה מבנות, ויש בכוח השם להשפיע שבפעם הבאה ייוולד לו בן זכר.

בברכה,

הלל מאירס