שאל את הרב - כללי

איך אפשר להינצל מתאוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב שלום, אני רוצה לדעת מה יכול לעזור לאדם למחוק זיכרונות או מציאויות מסוימות שהוא נפל בהם... כלומר לקדש את עצמו כדי שהוא לא יפול בהם שנית... שמעתי שיעור על צדיק שהבטיח שאדם פעמיים יחזיק מעמד ולא יכשל בתאווה כבר בפעם השלישית לא יפול כלומר כבר יתגבר על התאווה.... אז למה אנשים לא מצליחים לגבור על תאוות מסוימות ומנסים ומנסים ומצליחים אבל בתקופות מסוימות נופלים ואז מרגישים לא טוב מול השם... מה אפשר לעשות כדי לקדש את עצמנו ולא ליפול ואם זה חזק לעיתים מהאדם אז למה ההרגשה שכבר אי אפשר אח"כ להתפלל כי מרגישים שהתפילות לא יתקבלו וכו´. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

על ידי קביעות ללמוד תורה כל יום, יוכל למצוא מרגוע ומרפא - זאת על פי מה שאמרו חז"ל (אבות דרבי נתן תחילת פרק כ) רבי חנניה סגן הכהנים אומר, כל הנותן דברי תורה על לבו, מבטלין ממנו הרהורי חרב, הרהורי רעב, הרהורי שטות, הרהורי זנות, הרהורי יצר הרע, הרהורי אשת איש, הרהורי דברים בטלים, הרהורי עול בשר ודם.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס