האם מותר לברך המוציא בלי נטילת ידיים ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה , האם מותר לברך המוציא בלי נטילת ידיים ? ואחרי כמה זמן מותר לי לברך ברכת המזון לאחר סיום האוכל ? והאם לפני שאני מברכת המוציא אני גם צריכה לברך על נטילת ידיים? (והאם על הידיים להיות רטובות שאני מברכת ? ) ושאלה אחרונה, האם אני יכולה ליטול ידיים בשירותים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. מה כוונתך?

2. יש לברך מיד עם סיום האוכל. אם לא בירכו מיד ניתן לברך עד 72 דקות מסיום האוכל או עד שהוכפים להיות רעבים מחדש - המאוחר ביניהם.

3. כן - אם את אוכלת לפחות שיעור כביצה.

אין ליטול ידיים בשירותים אם לא בשעת הדחק גדולה. יש לברך ולנגב את הידיים מחוץ לשירותים.