למה אני מרגיש שבדור הזה יותר קשה לשמור את שמירת הברית ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אני מרגיש שבדור הזה מצוות שמירת הברית היא בין הקשות שבמצוות ? האם זה רק בדור שלנו או שבכללי בכול דור עניין שמירת הברית היא מצווה קשה ? והאם היא אפשרית בכלל ? הקושי הוא עצום כבוד הרב ,אני מכיר עשרות אנשים שפשוט קשה להם וזה לא קושי של שבוע שבועיים זה מאבק של שנים. איך הגענו למצב הזה ? ומה לעשות כבוד הרב ? האם יש מחילה על העוון הזה ?

תשובה

שלום וברכה

יצר העריות היה תמיד קשה מאוד זה היהצר העיקרי שהיה בכל הדורות. עוד בדור המבול נאמר כי השחית כל בשר דרכו ומבואר במדרשים שיהיו פרוצים בהוצאת זרע לבטלה ובעריות. וכך גם דור אחר דור.

העיצה להישמר מחטאים אלו הם שמירת העיניים כראוי והקפדה על לימוד התורה בכל יום ובפרט לימוד הגמרא.

עלינו לדעת שלפום צערא אגרא, כגודל הצער כך גודל השכר וזה עיקר תפקיד האדם בזמנינו להתחזק ככל האפשר בשמירת הברית ובשמירת העיינים,, על כך נקבל את עיקר שכרינו במלאת ימינו.

יצויין שבדרך כלל לאחר החתונה כאשר האדם שומר את עיניו הדבר הופך להיות קל יותר וניתן לעמוד בכך בקלות יתירה.

אין דבר שלא ניתן לתשובה על כל חטא מועילה תשובה שלימה ואמיתית.

בהצלחה,