ניתוח קיסרי או לידה טבעית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אשתי בחודש תשיעי לפני שבוע רק העובר התהפך אבל כבר קבענו תור לניתוח קיסרי אשתי סובלת מחוסר ברזל לכן היא חוששת מלידה טבעית התור לניתוח ב13.2 התאריך המשוער ב27.2 מה הרב ממליץ לחכות ללידה טבעית או לגשת לניתוח בתודה מראש אדם וקנין

תשובה

שלום וברכה

עדיף להמתין ללידה טבעית. זוהי הדיעה המקובלת על רוב ככל הרופאים וכן על גדולי הרבנים. מלבד שההתאוששות מהלידה הטבעית מהירה יותר מאשר ההתאוששות מניתוח. על כן נראה שמומלץ מאוד לבטל את התור לניתוח הקיסרי

בהצלחה,