האם מותר לזמרת לפרסם שירים בתקשורת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני זמרת יוצרת בתחום היהדות. אני רואה יותר ויותר זמרות בתחום הדתי שמפרסמות את שיריהן ברשתות תקשורת וכן בערוצי מוסיקה. אני יודעת שאסור להשמיע ברבים מוסיקה נשית. מה לגבי תמונות על גבי כתבות שמתפרסמות באינטרנט? וכן מה הדין לגבי ריאיונות בטלויזיה? כשברקע משמיעים את השירים? הייתי שמחה לקבל מידע מקיף בעניין. האם מותר להפיק דיסק לנשים כשבתוכו ישנן תמונות של הזמרת, האם מתר לפרסם בל מקום?

תשובה

שלום וברכה

מותר לפרסם שירי זמרת באתרים אינטרנט ובוודאי שניתן לפרסם זאת בדיסק מיוחד ואף את תמונותיה, מאחר ואין היא גורמת לגברים להשמוע את שיריה. גבר שמחליט לצפות בשיריה מכשיל את עצמו ואין לה כל אשמה. אולם בטלוויזיה ציבורית כאשר כולם יודעים שיש הרבה גברים שצופים בה ברגע זה אסור לה להשמיע את שיריה, אולם מוסיקה ללא שירה כפה, אין איסור אף אם היוצרת היא אישה.