לימודים בזמן שידוכים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , אני בחורה בת 19 בזמן שידוכים. בשנה הבאה מתחילה לימודי תואר. במכללה אחת מעורבת - תהיה לי אפשרות לעבוד כמה פעמים בשבוע ואילו במכללה שבה רק בנות לא תהיה לי אפשרות לעבוד בכלל. ואני מפחדת שזה יגרום לי לבעיה בעתיד מבחינה כלכלית אם כוונתי כרגע להתחתן .ובמיוחד גברים שירתעו מצד הכנסה אחת. מה עלי לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שאת בוודאי לא רוצה גבר שלא איכפת לו שהכלה שלו מסתובבת במכללה מעורבת.

זיכרי שגם בפרנסה וגם בשידוכים אנחנו מחוייבים רק לעסוק בהשתדלות, הקב"ה הוא המביא פרנסה והוא המביא את הזיווג המתאים. וכי יעלה על הדעת שהקב"ה דורש ממך השתדלות של חטא כדי להגיע לזיווג? וודאי שלא.

את תעשי השתדלות רק בדרך הנכונה והמותרת, תלמדי במכללה של בנות בלבד, והקב"ה יסייע לך ויזמין לך את פרנסתך וגם את זיווגך גבר ירא שמיים בעל מידות טובות ותזכי להקים בית טהור ונאמן בישראל.

עלי והצליחי,