קיצבת נכות שהושגה ע"י שקר, מותר להשתמש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתגורר אם אמא שלי וחי על חשבונה כי קשה לי למצוא עבודה מסיבה רפואית, הבעיה שהיא מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי ולפי מה שאני יודע היא שיקרה בכמה פרטים בשביל שיאשרו לה את הקיצבה. כתוצאה מזה שאני מסופק אם זה כסף גזול אני לא מברך על המאכלים שנקנו מהכסף הזה וגם לא לומד בספרים שקיניתי בעבר מהכסף כזה כי אם זה כסף גזול אז "אין קטגורו סנגורו" מה עלי לעשות בקשר לכל הענין האם להמשיך ככה או לברך בכל זאת על המאכלים? יישר כח

תשובה

שלום וברכה

חובה לברך על המאכלים ואתה יכול למוד מהספרים ללא חשש. מעשי אימך לא קשורים לעניין.