תשובה מכפרת על חטאי עבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בירצוני לישאו ל האם אי קיוםמיצוות בעבר כגון שמירת שבת נידה וכו מיתכפרים כאשר אדם עושה תשובה ומתחיל לנסות לישמור מצוות כולל שבת.איך מכפרים על זמן העבר?

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא המכפרת העיקרית על כל חטאי העבר כולל הכל - חילול שבת ויום הכיפורים עועוד, הכל מתפכר בתשובה שלימה שהיא חרטה אמיתית על העבר וקבלה לעתיד וכן וידוי בפה לבורא עולם על כל חטאיו.

כדי למרק את העוון לגמרי, יש להרבות בעשיית חסדים בגוף ולכבד את השבת מאוד ובכך זוכים לכפרה מושלמת ומוחלטת.