כתמים אחרי לידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כ-3 שבועות לאחר לידה. הפסקתי לראות דם ועשיתי הפסק שיצא נקי. לבשתי בגד צבעוני. ראיתי עליו כתמים בצבע אדום חום. האם אני צריכה לעשות שוב הפסק או שכתם על בגד צבעוני לא מעכב? והאם אחרי ההפסק אני יכולה ללבוש בגד שחור? כמו"כ האם אחרי לידה יש היתר לעשות בדיקות ביום הראשון והשביעי בלבד ע"מ לא לראות כתמים? תודה רבה וישר כח

תשובה

שלום וברכה

לאחר ההפסק ובמשך שבעת הנקיים אין ללבוש בגד צבעוני אלא בגד לבן בלבד. בכל מקרה מוקדם מידי לעשות הפסק, לפי המלצת הרופאים יש להמתין לפחות כ6 שבועות לפני קיום יחסים לאחר לידה, כמו כן בהרבה הרבה מאוד מהנשי הדימום עלול להתחדש בזמן זה, בכל מקרה יש לקיים יחסים רק לאחר בדיקת רופא.

לאחר הלידה ניתן להקל ולעשות הפסק טהרה ובדיקת ראשון ושביעי בלבד, אולם אין להתיר ללכת עם בגד צבעוני.

בברכה,

בנימין  שמואלי