שאל את הרב - כללי

כשיגיע משיח ויתבטל היצר הרע והבחירה של האדם, מה תהיה תכלית העולם?

  • כ"א תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני שואלת בשם בני בני בן העשר:
כשיגיע משיח יתבטל היצר הרע ותבוטל הבחירה של האדם. מה תהיה אז התכלית של העולם?

תודה רבה!

תשובה

מועדים לשמחה,

שאלה טובה, והתשובה היא כמו שכתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יב הלכה ד) לא נתאוו החכמים והנביאים לימות המשיח לא כדי שישלטו על כל העולם, ולא כדי שירדו בעכו"ם, ולא כדי שינשאו אותם העמים, ולא כדי לאכול ולשתות ולשמוח, אלא כדי שיהיו פנויין בתורה וחכמתה, ולא יהיה להם נוגש ומבטל כדי שיזכו לחיי העולם הבא.

והמשיך וכתב (הלכה ה) ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות, שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר, ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד, ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כוח האדם שנאמר (ישעיה יא ט) "כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים".

בברכה,

הלל מאירס