שאל את הרב - כללי

פרשת וזאת הברכה- שמעון

  • כ"ג תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
בפרשת וזאת הברכה משה ברך את כל השבטים למעט שבט שמעון, מהסבר שקיבלתי בגלל מעשה זמרי בן סלוא. השאלה שלי היא למה משה בכל זאת לא ברך אותם לפני מותו ? האם יש מעין פה כעס ונטירת נטיה של משהו רבנו? האם שבט שמעון לא אמרו משהו על זה ?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מאחר והחטא היה ממש לא מזמן לא היה אפשרי לברכם ובכל זאת בירך אותך יחד עם יהודה וכמבואר ברש"י

רש"י דברים פרק לג פסוק ז

דבר אחר שמע ה' קול יהודה כאן רמז ברכה לשמעון מתוך ברכותיו של יהודה, ואף כשחלקו ארץ ישראל נטל שמעון מתוך גורלו של יהודה שנאמר (יהושע יט, ט) מחבל בני יהודה נחלת בני שמעון.