שאל את הרב - כללי

מי כתב את הפירוש על הלכות יסודי התורה לרמב"ם?

  • י' אלול התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
האם ידוע מי כתב את הפירוש שמודפס בספרים על ארבעת הפרקים הראשונים של הלכות יסודי התורה לרמב"ם?

תשובה

שלום רב,

יש מי שכתב שנראה לו שכותב הפירוש הוא הרב רבי עובדיה בר דוד שכתב גם פירוש על הלכותקידוש החודש לרמב"ם (רבי דוד קונפורטי זצ"ל בספר קורא הדורות, דפוס תש"ה, דף כה עמוד א), על כל פנים ברור שהפירוש נכתב בדורות הסמוכים אחרי הרמב"ם (ראה מאסף תורני "ישורון" כרך כ"א עמוד סה והלאה).

בברכה,

הלל מאירס