איך לענות לילד על שאלות באמונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום הרב, רצינו לדעת האם יש ספר ילדים שדרכו ניתן לענות לילד על שאלות בנוגע לקיומו של הקדוש ברוך הוא, כמו אם הוא נמצא תמיד, ולמה אנשים טובים עוזבים את העולם ולמה יש אנשים רעים בעולם? ניסיתי למצוא משהו שיכול להתאים ולא מצאתי, האם כבוד הרב יכול להמליץ? תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אציע לא לדבר ישירות על עניינים אלו. ראוי להרבות בסיפורי צדייקם כדגומת ספרי כה עשו חכמינו וכן מצדיקים בני זמנינו כדוגמת סיפורים על הבאבא סאלי או על הבעש"ט וכדו'. סגולת סיפורי צדיקים היא עצומה ומסייעת מאוד לחיזוק האמונה אצל כל אחד ובפרט אצל קטנים.

ניתן גם לדבר איתם באופן כללי שמטרת החיים היא רק לצורך הגן עדן שם מקבלים הרבה שכר והקב"ה יושב עם הצדייקם ולומד איתן תורה ויש להם הנאות עצומות שם וכו'.

כמו כן יש לדבר איתם דברי ביטחון לדבר על כך שהקב"ה הוא טוב ונותן לכולם את מה שהם צרייכם ומשגיח עליהם ולספר להם סיפורי השגחה שמסופרים על ידי קובלי לוי בספריו הרבים.