האם מותר לאישה נשואה להיות בבית הוריה ללא כיסוי ראש?

  • כ"ה אב התשפ"א

שאלה

שלום וברכה ברצוני לשאול שתי שאלות אם אפשר

א. הרב מאז שהתחתנתי אני הולכת לבית הורי עם ראש מכוסה אבל ישר מורידה את הכיסוי וזה מה שאני רגילה, לפעמים בשבתות בגלל שאני רוצה להראות לבושה בשביל שבת אני משאירה עד סוף הסעודה ומורידה, האם מותר לי לעשות כזה דבר כי הבנתי שאם משפחתי רגילים לראות אותי ללא כיסוי אז זה בסדר

ב. ושאלה שנייה בביתי אני הולכת ללא כיסוי גם ליד הילדים לא מסוגלת לשים כיסוי שאני בבית האם יש לי היתר בכך?

תשובה

שלום רב,

א. היות שהם רגילים לראות אותך בלי כיסוי ראש, אין איסור מעיקר הדין (יעויין שו"ת בריתי שלום חלק ג' סימן א), כמובן בתנאי שאין שם אף גבר זר - כולל גיסים ואחיינים מגיל תשע.

ב. מעיקר הדין מותר (יעויין שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ה' סוף סימן לז).

בברכה,

הלל מאירס