זוגיות

האיסור בלהט’’ב

  • כ"ג אב התשפ"א

שאלה

שלום הרב, יש לי כמה חברים שדוגלים בעמדה שיש לאפשר זכויות וקבלה לגיטימית של הקהילה הגאה, אני כל הזמן מנסה להסביר להם שעל פי התורה והיהדות זה אסור אבל אין לי מספיק כלים וידע כדי להוכיח להם לכן אני מעלה את התשובה הידועה וההסתייגויות שנובעות ממנה שלהן אני מקווה לקבל תשובות וסתירות מהמקורות.
בתורה ישנו איסור על משכב זכר פשוטו, העמקתי וקראתי בספר החינוך ששורש האיסור הוא בכלל האיסור על השחתת זרע לבטלה.
מכן נובעות לי כמה הסתייגויות:
1.השחת זרע לבטלה הוא איסור שנוגע רק לגבר כך שנראה שזה איסור שלא כולל נשים וכאילו הן כן יכולות להיות יחד.
2. אם הבעיה עצמה היא המשכב זכר בלבד כאילו זה בסדר ששני גברים ינהלו זוגיות אפילו עם מגע אבל בלי המשכב זכר.
בנוסף לזה אשמח לקבל עוד מקורות לאיסורים שונים שנובעים מקיום הקהילה הגאה.
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. ראי תשובה רחבה כאן

2. לא הבנתי כל כך את השאלה. מה הזוגיות ביניהם אם אין ביניהם קשר מיני? לחיות במשותף בבית אחד בלי שום חיבור מיני הוא דבר שמותר.