האם גויים מגיעים לעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אניח רוצה לדעת שאלה שמסקרנת אותי כבר תקופה 1.גוי כשהוא מת, גם הנשמה שלו עולה לשמיים ועומדת מול בית דין? האם גם להם יש גן עדן וגיהנום? כף הקלע? לאן הם הולכים?? 2. האם יהודי שהתנצר או התאסלם אז כשהוא מת דינו כדין גוי?

תשובה

שלום וברכה

גם גוי עומד לפני הבית דין של מעלה. מי שקיים שבע מצות בני נוח ולא גרם רעה ליהודים זוכה לקבל שכר בגן עדן התחתון לפי שורש נפשו בעולם העשייה התחתן.

יהודי שהתנצר או מתאסלם נשאר יהודי מאחר והוא רשעומומר הוא ייענש חמורות לנצח בעונשים אין סופיים רחמנא לצלן.