שאלות על הפרשת חלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם בערב הפרשת חלה מותר אחרי ההפרשה להוציא בצק מהבית לפני שטועמים פשוט לא הבנתי למה יש בעיה להוציא בצק אחרי ההפרשה, ואמרו לי שאם שמים שום (על שקית) על הבצק כדי שיתפח והבצק לא נוגע בשום כי יש שקית שמבודדת הבנתי שצריך לזרוק אחר כך את השום? ולגבי בנות שמברכות ואחר כך עושים סעודת אמנים הבנתי שאפשר לצאת מהדלת של הבית ולחזור ואז שוב לברך ופתאום אמרו לי שצריך ממש לצאת מהבנין? אשמח להבהרות תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. לא הבנתי את עניין היציאה מהבית. נא להסביר יותר מה אומרים.

ב. למה לזרוק את השום?

ג. אין לצאת מהבנין כדי לגרום ברכה שאינה צריכה ובכלל אם חלק מהמסובים נשארים בית אין חייבים בברכה נוספת.

בהצלחה,