לקצץ ציפורניים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מעוניין לדעת על פי ההלכה איך צריך או איך מותר לקצץ ציפורניים איך אני מוצא זאת בשולחן ערוך ותחת איזה כותרת(יש לי את שולחן הערוך המקוצר בברכה ושבוע טוב לבנסולד גדעון

תשובה

שבוע טוב ומבורך

ההלכה נמצאת בהלכות שבת והעתקתיה לך ספר קצור שו"ע סימן עב - גודל קדושת שבת (יד) ומצוה לחוף את הראש ולגלח הצפרנים, וכן לגלח שערות ראשו אם היו גדולים. ואין לקוץ צפרני ידיו ורגליו ביום אחד. גם אין לקוץ צפרניו או לגלח שערות ראשו בר"ח אפילו תל בע"ש.

יש מקפידין שלא ליטול את הצפרנים כסדרן אלא בדילוג, דהיינו בימין מתחילין באצבע הסמוך לאגודל והסימן בדאג"ה, ובשמאל מתחילין באצבע הרביעית והסימן דבהג"א. גם יש מקפידין שלא ליטול הצפרנים ביום ה` כי מתחילין לגדל ביום שבת שהוא יום השלישי. טוב ליזהר לשרוף את הצפרנים: בברכה - בנימין שמואלי