שאל את הרב - כללי

האם עבד עברי שגנב מאישה צריך להיות העבד שלה?

  • ל' סיון התשפ"א

שאלה

כרגע אני לומד מסכת קידושין ונתקלנו תוך כדי בשאלה: האם עבד עברי שגנב מאישה, צריך להיות העבד שלה?
או שנגיד שמדין צניעות הוא לא יכול להיות העבד שלה, ואם כן מה יהיה עונשו?

לא מצאתי תשובה לשאלה, אשמח מאוד אם הרבנים יוכלו לענות

תשובה

שלום רב,

מי שגנב מאישה ואין לו לשלם נמכר להיות עבד של איש כדי לשלם את חובו, כי לאישה אינו יכול להימכר, כמבואר במסכת בבא מציעא (דף עא עמוד א). וכן פסק הרמב"ם (הלכות עבדים פרק א הלכה ב) שאישה אינה קונה עבד מפני החשד. וכן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רסז סעיף יט) ואבן העזר (סימן כב סעיף יט).

בברכה,

הלל מאירס