יש לי שאלה שלא קשורה ליהדות אבל היא מאוד מציקה לי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

או שבעצם כן קשורה אני קראתי ספר של משהו לא כרת מה בידיוק וכתוב שם כך שבעצם הסיפור של נוח שה` עשה תמבול ביגלל שאנשים הרגו ועשו המון חטאים וביגלל זה ה` כעס ועשה מבול.. אבל בספר הזה כתוב שבעצם היו מלאכים בשמים שירדו לארץ הם היזדווגו עם נשים של ארץ ויצאו להם צאצאים. היו 7 או יותר מלאכים שאחד מהם היה אזאזאל והוא לימד תאנשים להיתעסק בנחושת ולהפיק תועלת מכל האוצרות של כדור הארץ וכל מני מלאכים שהיו גםהם לימדו וה` אמר לבן של לך"אֻתְנַפִּשְׁתִם" שיגיד להם שיהיה מבול ושלכל זה יהי סוף ואז ה` אמר לגבריאל לשים את אזאזאל במינהרה וליסגור לא תעניים שלא יראה אור ואז יבוא יום דין וישלחו אותו לגהנום ואז ה` אמר לגבריאל להרוג את כל הצאצאים של המלאכים האלה וכ"ו.. זה ממש אוך.. השאלה שלי זה שזה כתוב גם ביהדות.. ו אם זה באמת היה כתוב אז למה לא כתבו את זה בתוה.. הם מסתירים משהו או שזה בעצם לא היה אמיתי ואני יכולה לאמין למה שבאה לי כי באצם גם תנך זה מין סוג של הגדה ואי אפשר לדעת שזה קרה באמת כי עובדה של גם את הלוחות הברית לא מצאו ולא יודעים איפו הם ואם ביכלל היו.. תודה מקווה שתענו על הסקרנות שלי..

תשובה

שלום וברכה

הסיפור של המלאכים מקורם במדרשי חכמים, ואין בכך סתירה למבול. התנ"ך אינו הגדה אלא זה תורה מאת הבורא וכמבואר בהרחבה תורה%20מן%20השמים ולכן התורה מחיבת את כל יהודי לצית לכל מצות ה` ואין לאף אחד זכות להתחמק מצוויי התורה.

בברכה - בנימין שמואלי