רבנים מקבלים נשים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד אתמול הייתי אצל רב שבא לבית עמיתה שלי לעבודה, ושמו יצחק שוקרון שליט"א בכל מקרה כאשר היום סיפרתי עליו ועל האור שבקע מעיניו והיראה שהוא הקרין סביבו, טענה כליי אשה שאני מגדירה כדתיה (אולי אפילו יותר ממני) שרב המקבל נשים איננו רב, ולי מאד חרה העניין השלילה הזאת מבלי לדעת במה דברים אמורים בכלל, ידוע שאדם זה חיבר ספרים וגם רואים עליו שהוא מואר, אבקש לדעת מה דעתכם על כך, האם זה נכון שרב המקבל בחורות איננו רב או שזהו צו השעה כתוצאה מהדור "המעורבב" ומבולבל שבו אנו נמצאים כיום

תשובה

שלום רב

אין זה נכון כלל וכל גדולי ישראל בכל הדורות קיבלו גם את בנות ישראל לברכה ולעיצה, וגם כיום רוב גדולי ישראל מקבלים גם נשים ומי לנו גדול ממרן הגר"ע יוסף שליט"א המקבל גם נשים לברכה.

רב המביט בנשים אכן אינו ירא שמים, אבל קבלת נשים לברכה ולעיצה היתה נהוגה בכל הדורות מזמני הגמרא, וגם בדורינו אנו. וכל זה מבלי להתייחס לרב שציינת, שאינני מכירו.

בברכה - בנימין שמואלי