תיקונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כשתינוק ניפטר אומרים שזו נישמת צדיק שבאה לעולם לתקן דבר קטן ולהמשיך הלאה. מה לגבי הוריו של אותו תינוק הרי לאבד את ילדך זה אחד מהדברים הנוראים שאדם יכול לחוות. מה התיקון של הורים אלה בנוסף, מה מטרת ה"מפגרים" ובעלי המום האם הם בעולם כדי לעשות תיקון לעצמם, או כדי לתקן אותנו

תשובה

שלום וברכה

הוריו שותפים לתיקון, ובצערם הרב מתקנים את עניינם בעולם. המפגרים באו לעולם כדי לתקן את עצמם ללא אפשרות לחטוא, שמאחר ואינם בני דעת הם פטורים מכל המצוות. כך מבואר בספרים, וכמובן שההורים הסובלים גם כן זוכים להיתקן ע"י הסבל הרב שהם עוברים.

בברכה - בנימין שמואלי