מגדת עתידות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שלום רב, אמא שלי היתה אצל מגדת עתידות ודי כעסתי עלי`ה ואמרתי לה שזה אסור וכ`ו... אך אח"כ שאלתי אותה בכל זאת מה היא אמרה וצפתה כי זה עני`ין אותי מאוד לא יכולתי להתאפק.

האם עשיתי חטא מה אני צריכה לעשות כדי לכפר על זה - זה כמו שאני הי`יתי חס וחלילה אצל מגדת עתידות לא

תודה מראש ושבת שלום לכולכם.

תשובה

שלום וברכה

החטא הוא רק לדורש מהקוסמים עצמם המתיימרים לחזות את העתיד בדרכים לא דרכים, וכן לקוסם עצמו, אבל לא למתעניין במה שאמר הקוסם. עם זאת אל תשימי לב ל-`נבואה`, וקיימי מה שכתוב בתורה `תמים תהיה עם ה` אלוקיך` וכפירוש רש"י: התהלך עמו בתמימות, ואז תהיה עמו ולחלקו".

בהצלחה - מנשה ישראל