שאלה בנושא תזונה בהלכה היהודית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קיימות הרבה דיעות על מה היא תזונה נכונה, וכל אחד מביא את ההסברים וההוכחות שלו. חלק מאותם הסבריםהוכחות זה ציטוטים מהתנ"ך של מה שמייצג את הדיעה שלהם. טבעונים לוקחים את בראשית א` פסוק כד-ל ואוכלי בשר לוקחים למשל את הסיפור של אברהם שכיבד את המלאכים בבשר. כמו כן יש את העניין שנקרא שילוב מזונות נכון, כי הרי לכל מאכל יש את ה-חומציותבסיסיות שלו. הייתי שמח לשמוע את הדעה של היהדות לעניין. אני מוסיף קישור שמסביר על טבעונות, ככה תוכל לראות מה ההגדרה שלי בדיוק לצורת אכילה הזאת. תודה רבה על תשומת ליבך :) בברכה, שחר

תשובה

שלום וברכה

אם די בצמחונות, למה התיר הקב"ה לנוח לאכול גם מן החי, רבים מהמפרשים מסבירים שהדורות שאחרי המבול נחלשו, ולכן הותר להם אכילת בשר לצורך בריאות הגוף. יש בכל זה פן נוסף, שיותר מאשר אנחנו צריכים לאכילת הבשר, הבשר זקוק מאוד שיאכלו אותו, שמע נא על כך באריכות בהרצאה הנפלאה: =צער%20בעלי%20חיים תקרא על תזונה נכונה מדברי הרמב"ם שהיה גם ענק התורה, וגם ענק רפואה: יותר מזה, אין בידי, סליחה, אני לא תזונאי.

בהצלחה - מנשה ישראל