מיקרה בלתי מוסבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בלילה לפני שינה שמעתי מקומת הקרקע שהיתה ריקה מאדם, צליל חזק של עצם נופל ולאחר מכן צליל התנפצות זכוכית חזקה.סברתי כי אשתי הציבה כלי זכוכית במטבח ליבוש וכניראה אחד מהם נפל. גם בני שהיה בחדר הסמוך שמע את קול העצם שנפל אבל לא את קול התנפצות הזכוכית,הערתי את אשתי ואמרתי לה כי זכוכית שהציבה התנפצה היא טענה שלא הציבה דבר, ירדנו לקומת הקרקע לבדוק מה נישבר סרקנו את כל הקומה ולא מצאנו דבר שנישבר, חשבתי שיתכן שהושלך כלי זכוכית על הבית מבחוץ ובבוקר אבדוק את העניין, בבוקר בדקתי מסביב לבית מבחוץ ולא מצאתי דבר,שאלתי האים התופעה ידועה ומה הסיבה לכך לדעתכם בתודה מראש מנחם עוז

תשובה

שלום וברכה

אם הכול בסדר כעת אין לדאוג יותר ואם הדברים ממשיכים יש להקפיד מאוד על קריאת שמע שעל המיטה ועל מזוזות כשרות. בברכה - בנימין שמואלי