....

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני בתהליך גיור ואני מעוניינת לדעת מה ההבדל בעצם בין הזרמים השונים ביהדות. מה ההבדל בין חרידים,ברסלבים,דתיים לאומיים וכן הלאה.. תודה

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה;

החרדים נבדלים מדתיים לאומיים ביחס למדינה.
הדתיים לאומיים מאמינים וסבורים לומר שיש מצווה וערך קדוש למדינה החילונית, והחרדים נרתעים מלייחס מצווה וערך קדוש למדינה החילונית.
בחרדים יש ליטאים וחסידים. ליטאים מבליטים יותר מצוות תלמוד תורה ושכל. בחסידים מדגישים יותר תפילה ורגש.
גם חסידות בעצמה, נחלקת אל קבוצות רבות, וברסלב, שם של אחת מגדולי הקבוצות שבחסידות הוא.

ברכה והצלחה, וכל טוב סלה;

יעקב משה