גילוי פרשת השבוע לפי תאריך לידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום. אני רוצה בבקשה לדעת עפ"י תאריך הלידה את פרשת השבוע שבה נולדתי ומה זה אומר לגבי. תאריך הלידה שלי הוא 5.4.1986 כ"ה אדר ב. בכבוד רב רעות.

תשובה

שלום וברכה

נולדת ביום שבת כה אדר ב` שנת תשמו - פרשת שמיני ביום בו קראו את פרשת החודש בספר תורה השני. זה אומר לגבייך כמה דברים.

א. בשנתך העשרים ושניים או העשרים ושלש – דהיינו מה שקוראים כיום 21-22, תמצאי ברכה, וברכה בגיל זה מרמזת על זיווג הגון שתמצאי בס"ד.

מכיון שבפסוק העשרים ושניים מפרשת שמיני מופיעה ברכתו של אהרן הכהן, שהוא הכוללת נשיאת חן ברכה ושמירה בכל המתבקש. ובפסוק הכ"ג מופיע ברכת משה ואהרן יחד.

ב. את תמיד מתחדשת ובודקת דברים, דבר הנגזר מלידה ביום בו קראו פרשת החודש המורה על חידוש בעבודת ה`. בספר מלכים א פרק ח פסוק לט נמצא שמך בסופי תבות אֲשֶׁר תֵּדַע אֶת לְבָבו, ויש שם רמז לקבלת תפילותייך אשר את מתפללת מקרב לב.ֹ

בהצלחה - מנשה ישראל