שאל את הרב - כללי

שם לבת - תמר, מיכל או נועה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חיכינו הרבה זמן לבת,ואנו לא מצליחים למצוא שם. מתלבטים בין תמר , מיכל ונועה. מה השם החיובי ביותר כמו כן שמי אסתר ושמעתי שזה מלשון הסתר,ומקורו בפרסית, האם זה נכון תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כל השמות מצוינים ותבחרי את השם האהוב עליך ביותר. בשם נועה יש מעלה עקב האות ה` המופיעה בה. אסתר הוא מלשון פרסי ובעברית הוא אכן מרמז על הסתרה. וכוונת השם הזה, להראות שאלוקים משגיח עלינו בכל דבר ודבר. וכך אמרו בגמ` אסתר מן התורה מנין שנאמר ואנכי הסתר אסתיר. וביארו המפרשים את הכוונה שאף כשאין רואים את ה` משגיח עלינו ושמור אותנו, אף על פי כן הוא איתנו ושומר עלינו.

כמו שראינו בימי אסתר שהיה בזמן הגלות ועם כל זה גבר עלינו חסדו. ויהי רצון שחסד ה` יחפוף עלייך כל היום ושתזכי לזרע של קיימא עוד ועוד בנים בריאים ושלמים. בהצלחה - בנימין שמואלי