שאל את הרב - כללי

האם זה נכון שאדם חירש או אילם יהיה חייב לחזור לפה בגלגול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם זה נכון שאדם חירש או אילם גם אם יהיה צדיק מושלם, יהיה חיב לחזור לפה בגלגול כדי לחזור עם גוף "מושלם" כמו שה` נתן לו מלכתחילה והאם גם לגבי נכות של חוסר יכולת ללכת חוזרים לפה בכל מקרה

תשובה

שלום וברכה

אין זכר לתיאוריה כזאת בספרי הקבלה המסורים לנו. להיפך אדם שנפטר עם פגם בגוף, יקום לתחיה עם הפגם שעמו מת, ולאחר מכן ירפא הקב"ה את הפגמים מכל אלו שיקומו לתחיית המתים ככתוב `אני אמית ואחיה - מחצתי ואני ארפא`.

בהצלחה - מנשה ישראל