מעשר מאבטחת הכנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום האם אדם שמקבל הבטחת הכנסה צריך להפריש מעשר ואם כן מה קורה שמתוך 1090 נשאר 250 (הרוב רובו של הכסף הלך לעזרה להורים)צריך להפריש עשירים מ250 או עשירית מ1090 (שזה בערך 110 ש"ח מתוך ה250) תודה

תשובה

שלום וברכה

מנהג הפרשת מעשר מהכספים שמרויחים והכוונתו למטרות צדקה, אפשר לקיים על ידי עזרה להורים, כך שאם אתה נותן הרבה מהכסף לעזרת הוריך כבר קיימת מצוות מעשר, די והותר.

אדרבא, כשיש לאדם כספי מעשר ועליו להעבירו לעניים, המקור הראשון לשם הוא צריך להפנות את הכסף הוא להוריו, אם הם נזקקים. בהצלחה, ותזכה למצוות רבות מתוך עושר ואושר.

מנשה ישראל