שאל את הרב - כללי

האם יש סגולה למי שרוצה לקום בשעה מסוימת?

  • ד' שבט התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
אמרו לי שיש פסוק שאומרים שבע פעמים לפני השינה בשביל לקום בשעה שתרצה.
אשמח לדעת מה הפסוק אם יש.
תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

כתב הרב חיים פלאג'י זצ"ל בספר רפואה וחיים (פרק יב אות קצט) מי שרוצה לקום באשמורת בעת שירצה יאמר שבע פעמים ישר והפוך פסוק (תהלים נז ט) "עוּרָה כְבוֹדִי, עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר, אָעִירָה שָּׁחַר". ובכל פעם יזכור אותה העת שבדעתו לקום. ואח"כ יאמר (משלי ו כב) "בְּהִתְהַלֶּכְךָ תַּנְחֶה אֹתָךְ, בְּשָׁכְבְּךָ תִּשְׁמֹר עָלֶיךָ, וַהֲקִיצוֹתָ הִיא תְשִׂיחֶךָ", שבע פעמים פנים ואחור.

עוד סגולה כתב הרב שמואל הומינר זצ"ל בספר עלת תמיד (פרק לה עמוד סט) שבעת שאומר (בקריאת שמע על המיטה) פדית אותי וכו', יכוון אותה השעה שרוצה לקום ויכוון שה' יתברך יפדה אותו ויחזיר לו נשמתו באותה שעה, ויתעורר בעזרת ה' יתברך בדיוק באותו רגע שצריך לקום.

בברכה,

הלל מאירס