שאלות כלליותK

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב יש לי 3 שאלות 1.בשבת האם מותר ליפתוח מגירה שיש בתוכה דברי מוקצהכדי לקחת ממנה דבר אבל שהוא אינו מוקצה 2.אם לדוגמא ברכתי על סוכריה שהכל אבל לא אכלתי ממנה שיעור של ברכה אחרונה ואחרי בערך 10 דקות אני שותה מים שיעור רביעית האם צריך לברך נפשות על המים כיוון שהיה הפסק של 10 דקות בין ברכת שהכל על הסוכריה ועד ששתיתי 3.לגבי מעשר פירות וירקות האם כאשר יש רק ספק אם עשרו מהפירות צריך לעשר בלי ברכה ולומר את כל נוסח ההפרשה שיש בסידור בתודה רבה על כל התשובות..

תשובה

שלום וברכה

אם ההיתר חשוב יותר מהאיסור מותר לפתוח את המגירה.

2. אין כל קשר בהפסק שבין ברכת שהכול לברכת בורא נפשות, עיקר הענין הוא שלא להפסיק בעת השתיה, ואם שתית את המים בבת אחת, את צריכה לברך ברכה אחרונה. 3. נכון בהחלט.

בברכה - בנימין שמואלי