בלי נדר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום שאלתי היא האם בכל פעם שאני עושה דבר אני צריכה לומר בלי נדר לדוגמא אם נותנים צדקה לפני התפילה האם כל פעם שאני נותנת אני צריכה לומר בלי נדר הרי אני לא מתכוונת לתת כל פעם אלא כשיוצא 2.שמי הוא גלית והייתי רוצה להוסיף שם לשמי אני מרגישה לא טוב עם השם קשה לי מאוד במציאת הזיווג לכן הייתי רוצה בבקשה שתייעץ לי איזה שם להוסיף בתודה מראש גלית

תשובה

שלום וברכה

אין צורך לומר כך בכל פעם, ומספיק שאת מתנה בפעם אחת שאינך רוצה לקבל את הדבר לנדר לעולם ודי בכך. בענין השם, אני מיראי ההוראה בדבר.

וכדאי לפנות לרב המתמצא בדבר, כדאי לפנות להרב מרדכי אליהו תוכלי להתקשר ללשכת הרב מרדכי אליהו בטל מס. 02 - 6521195 02 - 6536842 ולבקש פגישה עם הרב. וכמובן אל תשכחי לבקש ממנו ברכה למציאת זיווג הגון.

בברכת זיוג הגון במהרה , שה` ימציא לך את זיווגך האמיתיו ההגון במהרה - המתפלל בכל לב - בנימין שמואלי