גבולות המבול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני קראתי מאמרים על ההיסטוריה של עמים אחרים, למשל סין שהיא מתעדת את ההיסטוריה שלה כמעט 7000 שנה אולי קצת יותר ולפי התיעוד שלה המבול לא הגיע עד המדינה שלה רק באזור הים השחור... הם בעצם אומרים שהיה מבול אבל לא כמו שרשום בתנ"ך על כל העולם. האם אתה מוכן להסביר לי זאת בבקשה

תשובה

שלום וברכה

זה לא נכון. ההיסטוריה הסינית מתעדת היסטוריה רק מלפני אלפיים שנה לפני הספירה, דהיינו לפני כארבעת אלפים שנה מהיום [ראה בויקיפידיה ערך `סין`]. המבול היה לפני 4112 שנה.

לדעת רבי יוחנן במסכת זבחים (דף קיג) לא ירד המבול בשטחי ארץ ישראל, אבל עם זאת מתו כל יושבי הארץ מהסיבות הקטסטרופליות שנלוו לעצם המבול. בספרו של הגאון רבי יהונתן אייבעשיץ זצ"ל (פרשת נח) מובאת סברא שבארצות ביבשות שטרם לא נתגלו ועדיין לא היתה מיושבת בבני אדם, לא ירדה המבול, אבל במקומות המיושבים לא היתה נפש חיה ששרדה מלבד נח ובניו, והאחים סיחון ועוג.

בהצלחה - מנשה ישראל