שינה בזמן נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לדעת לגבי שינה בזמן נידה אני יודע שצריך מזרונים נפרדים . לא מתאפשר כרגע כי אנחנו אצל ההורים עדיין האם חייב חדרים נפרדים בתקופה זו והאם לשים מזרון יחיד על מיטה זוגית נחשב לחציצה על אותו עיקרון של שתי מזרונים במיטה זוגית רק קצת גבוה יותר

תשובה

שלום וברכה

שניהם לא מועילים, ועל כן יש לישון במזרון נפרד באותו חדר אם שייך. ואם אין מקום למזרון נוסף בחדרכם, עליך לישון בחדר נפרד, ותבא עליך ברכת טוב סכך שאתה שומר את הלכות הטהרה כהלכתם, ותזכה לבנים צדיקים מאירים את העולם.

בהצלחה - בנימין שמואלי