שיעור תורה או כיבוד הורים, מה עדיף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה שלי מה יותר חשוב ללכת לשיעור תורה או לכבד את ההורים שקצת מתנגדים שאני אלך יותר מידי פעמים( 3-4 פעמים בשבוע שאלה נוספת לגבי נר ההבדלה: אחרי שמברכים צריך לכבות את הנר ושאלה אחרונה:אם מישהי עובדת ביום שישי וכבר נכנסה השבת אז מותר שבנות שלה ידליקו במקומה והיא תברך מאוחר יותר היא לא מוכנה להפסיק לעבוד לצערי אז מה עדיף לעשות

תשובה

שלום וברכה

סוגיא די סבוכה היא עד כמה לבעל תשובה להתחשב בהוריו, בענין הדת. אם ההתנגדות נובעת מכך שאת לא מספיקה לעשות הכל בבית, יש לך להתייחס אל התנגדותם בכבוד ולא להזניח את ענייני הבית. אך אם ההתנגדות נובעת מהפחד שלהם שתהי יותר מידי יראת שמים, אין לך לציית להם, ועלייך לעשות את הטוב לך ולנשמתך, ולהשלים את אשר חיסרת בכל השנים.

המנהג הוא לכבות את נר ההבדלה לאחר ההבדלה אם שיירי היין שבכוס. ובענין ההדלקה עלייך להדליק ולברך והיא לא תברך כלל. ואקוה שאין זו שאלה אחרונה רק בשאלה זו. נשמח לעמוד לרשותך - חודש טוב ושבת שלום בנימין שמואלי