מה כדאי לעשות בשביל בחורה שאני רוצה בה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כ-7 שנים חליתי בדיסתימיה (סוג נחות של דיכאון, שנמשך לטווח ארוך אבל לא פוגע בתפקוד כמו דיכאון קליני) בגלל בעיות חברה. באותה תקופה, נמנעתי מהתקרבות אל אנשים, ובכל זאת פגשתי מישהי (בטיול משפחות) שהתייחסה אלי שונה מכל האחרים. במקום להגיד לי "תתגבר על זה", היא פשוט הכינה לי תה, שיחקה איתי, ותמכה בי במשך השנתיים שאחרי זה כשנפגשנו פה ושם ברחוב, אפילו סתם דרך חיוכים. הבעיה היא שהיא קטנה ממנה ב-6 שנים. עם הזמן הפסקנו לדבר כשנפגשנו, כנראה בגלל שהיא גדלה וחוסר הבושה שהייתה לה נעלמה, אבל לא הצלחתי להפסיק לחשוב עליה. היום אני בן 21 והיא בת 16, ופגשתי אותה ברחוב במקרה. אני עדיין מרגיש כלפיה מה שהרגשתי אז, ולא יכול לשכוח את התה שהיא הכינה לי - שאז פחדתי לשתות אותו בגלל שחשבתי שיש בו מלח או תעלול של ילדה, אבל זה היה תה רגיל לגמרי. היום אני לומד פסיכולוגיה, ומסוגל לאבחן שהייתה לי דיסתימיה, ולראות שהילדה הזאת, כביכול, שיפרה את המצב שלי כמו שאף אחד אחר לא עשה, ואני מתחיל להרגיש שאני חייב לספר לה. בנוסף, האהבה שלי אליה רק גדלה ואני ממש רוצה להתקרב אליה, אבל אנחנו גרים ביישוב קטן ודתי, ואני מפחד ממה שההורים והחברים שלי ושלה יחשבו על זה. שלא לדבר על מה שהיא תחשוב. בכל יום שעובר אני מבין עוד יותר באיזה מצב רע הייתי לפני 7 שנים, ומה הייתה העוצמה של הייחס שלה אלי. יכול להיות שאם היא לא הייתה מכינה לי את התה באותו יום, הדיסתימיה הייתה מתפתחת לדיכאון קליני, ומי יודע מה היה קורה משם... אני מרגיש שהיא עצרה את זה, ומרגיש קשר אדיר אליה, אבל לא מבין מה זה. מה אני צריך לעשות מה כדאי לי לעשות תודה רבה על תשומת הלב.

תשובה

שלום וברכה

מאחר שהסיכוים שמשהו יצא מהשידוך הם קלושים מאוד, והיא צעירה מידי בשביל קשרים מסוג זה, אינני חושב שכדאי לךל נסות ולעשות משהו בנידון, למרות כל הכרת הטוב שלך לנערה שהצילה אותך, אין זה מראה על כך שהיא בת זוגך, והיא נשלחה איליך משמים לרפאותך ולא לבת זוג, ובת זוגך תבוא לך אי"ה ממקום אחר.

הניחה לנפשה כעת והכר לה טובה בתפילה לשלומה, ונסה לשכנע את עצמך שלא זו היא בת זוגך.

בברכה - בנימין שמואלי