משמעות השם "קלרה"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת לגבי השם קלרה האם זהו שם טוב זהו שמה של אמי והיא קיבלה אותו בברית המועצות היא אמרה לי שאת שמה קיבלה משם סבתה החיה וזהו שם שנתנו לבנות יהודיות עכשו השאלה היא האם צריך לשנות אותו האם יש לו משמעות טובה ואם כן האם יש לו פסוק מהתורה ואם צריך לשנות את השם לאיזה שם לשנות שאלה נוספת רציתי לדעת איפה מוזכר השם ניר בנ"כ אם בכלל, ובאיזה הקשר ומה השם אומר מבחינה רוחנית

תשובה

שלום וברכה

אכן השם קלרה הוא שם יהודי טוב שנהגו בו אבותינו. ופסוקה הוא משלי פרק לא (כח) קָמוּ בָנֶיהָ וַיְאַשְּׁרוּהָ בַּעְלָהּ וַיְהַלְלָהּ: השם ניר מוזכר בתנ"ך ירמיהו פרק ד (ג) כִּי כֹה אָמַר יְקֹוָק לְאִישׁ יְהוּדָה וְלִירוּשָׁלִַם נִירוּ לָכֶם נִיר וְאַל תִּזְרְעוּ אֶל קוֹצִים: רש"י ירמיהו פרק ד (ג) כי כה אמר ה` וגו` נירו לכם ניר - הוו למידין מעובדי אדמה שנרים אותה בימי הקיץ להמית שרשי העשבים שלא תהא מעלה קוצים בעת הזרע בחורף אף אתם הטיבו מעשיכם בטרם תבא עליכם הרעה שלא תהא תפלתכם נמאסת כשתצעקו:

בברכה - בנימין שמואלי