האם עזרה כלכלית להורים נחשבת כיבוד הורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום עליכם: ידוע שבסוף תפילת עמידה יש עיניין להכניס פסוק שמחיל ונגמר בשם של האדם שמי לבנת והפסוק שלי בדרך כלל הוא "להגיד בבוקר חסדך ואמונתך בלילות"ברצוני לדעת האם אני יכולה מעתה לשנות את הפסוק למשפט שמופיע בפרשת משפטים"ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר וכעצם השמים לטוהר" (מכיוון שהשם שלי שם מופיע במלואו )השאלה העיקרית היא האם לפני שאני משנה האם אני צריכה לעשות התרת נדרים 2.וברשותך יש לי עוד שאלה, אני בשלב שאני די עצמאית ואני רוצה לעזור להוריי כלכלית האם יש בזה משום מצוות כיבוד הורים איפה ניתן ללמוד על מצווה זו כלומר איזה ספר רצוי ללמוד ממנו או שיעור שניתן לשמוע

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בהתרת נדרים ואת יכולה לשנות את הפסוק בכל עת כאוות נפשך. ומצווה רבה היא לעזור להורים כשמצטרכים לכך, וזוהי צדקה באופן הנעלה ביותר, ואבדוק לך בלי נדר ספר טוב לנושא מצוות כיבוד אב ואם.

בברכה - בנימין שמואלי