חינוך ילדים

איך לחנך את התינוק להירדם לבד בלילה?

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב
יש לי תינוק בן חמישה חודשים, כשהיה קטן יותר הייתי מרדימה אותו בידיים כי היה כואב לו הבטן מהגזים.
היום אני מנסה להרגיל אותו להירדם ללא עזרה, ביום אני שמה לו רק מוצץ וחיתול והוא נרדם לבד, לפעמים קורה שהוא קצת בוכה אבל אני נותנת לו לבכות קצת ואז הוא נרגע ונרדם. אבל בלילה כשזה שנת לילה הוא בוכה הרבה, ואני מנסה להתעלם ולתת לו לבכות עד שירדם, אבל זה מגיע לבכי שממש קשה לי להתעלם, וגם אני מותרת אחרי הרבה זמן שהוא בוכה.
איך אני אמורה לעשות את זה בצורה נכונה, שגם יתחנך אבל גם ידע שאני אוהבת אותו?

תשובה

שלום וברכה

אין להתעלם לגמרי ולא לתת לבכי להיות חזק מידי. יש להרגיע כמה דקות ולצאת כך לעשות כמה פעמים עד שהוא יתרגל לישון לבדו.