קושי בחינוך ילד בוגר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני אמא ל 3 בנים בגילאי 3 וחצי 4 וחצי ו-6 . אני חד הורית והבנים לא בקשר עם האב. יש לי המון בעיות עם הילדים בעיקר חוסר משמעת, אבל אני רוצה לשאול על הבן הגדול שאיתו יש לי את הכי הרבה בעיות. בעיות התנהגות וקליטה איטית .טוב אז השאלה שלי היא ככה: כל יום שהוא חוזר מהגן הוא לא רגוע ולא מפסיק להציק לאחים שלו בעיקר לאמצעי ואני מדברת איתו ומבקשת ממנו שיפסיק להציק כי זה לא התנהגות טובה והוא לא שומע לי וממש מוציא אותי מהכליים ומטריף אותי בהתנהגותו הרעה ,לפעמים אני מרגישה שהוא עושה לי בכוונה וגם שהוא מציק לאח שלו אז השני מתחיל להתבכיין ולילל וזה שישו ושימחו בקיצור אני עובדת עיצות אנא עזרו לי . בתודה מראש האמא המיואשת.

תשובה

שלום לך

ככל הנראה הבן שלך צריך תשומת לב מיוחדת וזמן מיוחד. נסי למצוא לו בהשמך היום זמן איכות המיועד רק לו ורק לצרכיו, הקשיבי לו ודברי איתו, ועודי אותו ותתני לו להרגיש את אהבתך איליו, ובעזרת ה` מצבו ישתפר מאוד.

זמן טוב לכך הוא בזמן ההשכבה, כששאר הילדים במיטות והוא יקבל עוד רבע שעה להישאר ער, עקב כך שהוא הבכור, ואז לתת לו את התשומת לב המיוחדת.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי