תורה ומדע

האם היתה לשלמה מכונת טיסה?

  • כ"ב אב התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

האם לשלמה המלך היה מכונת טיסה, רק בלי כנפיים?
זכור לי משהו כזה.
וגם המדע מדבר על זה. לא יכול להיות שזה המצאה.
יש ספרים הודיים עם מידע על מכונות כאלו, ולכן נזכרתי ששמעתי פעם שלשלמה המלך היה משהו כזה.
הם גם מספרים על חיתוך אבן חזקה ויכולת להעביר אבנים גדולים מידי, מה שבעצם היה לשלמה המלך.
האם אני זוכר נכון, ואיפה ראיתי את זה?
יש גם מציאות של בורות גדולים באדמה מפיצוץ אטומי של לפני אלפי שנים.
תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה,

היו הרבה נסיונות טיס בהיסטוריה, אפילו רעיונות של לאונרדו דוינצ'י, אך לא נתקלתי במקרה אחד מוצלח - לא בהודו ולא בשום מקום אחר. ההמצאות נשארו בגדר דמיון. לא ראיתי במקורות עדות לכך ששלמה המלך ניסה לייצר מכונות טיס.

סוגים יצירתיים של מנופים היו בעת העתיקה.

שימוש באטום איננו סביר כי דורש טכנולוגיות רבות ומפעלים שלא היו בעת העתיקה.

בברכה,

דניאל בלס