האם מזל משפיע על היהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, קראתי כמה שאלות ותשובות באתר לגבי מזלות, ולפי התשובות שנרשמת, אין ליהודים משמעות לפי המזלות. שני שאלות בבקשה. 1. למה צריך היהודי מזל אם הוא אינו משפיע עליו 2. מה הכוונה לכך שיש השגחה עליונה על כל יהודי ותפילה יכולה לשנות זה איזו תפילה כן יכולה להשפיע לטובה על המזל תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם אין מזל לישראל אין למזל שליטה על יהודי ולכן אין לו כלל מזל, אבל בענין התכונות של האדם, יש כן למזל שבו נולדנו השפעה על תכונותינו, ועם תכונות אלו עלינו להתמודד ולהפכם לטוב. תפילה הבאה מעומק הלב לבורא עולם בשפתך את, כוחהב רב לבטל כל גזירה רעה.

בברכה - בנימין שמואלי