אור פנימי, מהו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אדם יכול לקבל איתות מלמעלה מהקדוש ברוך הוא יש לי חבר שהוא עצמאי שכל חייו הוא הקדיש למען התפתחות עיסקית ואישית. ויום בהיר אחד חברי אומר שהתפוצץ אצלו בגוף בפלג גוף עליון אור סנוורים {בתוך הגוף}. והנקודה היא שאחריי שזה קרה לו הוא קיבל מן תובנה כזו שגרמה לו לדמוע מאושר ושמחה יחד,והתובנה היא שהמציאות שלנו שיקרית ושיש אלוהים . מה זה האור הזה שחברי מדבר עליו וגרם לו לשנות את כל תפיסת עולמו מקצה לקצה

תשובה

שלום וברכה

רבים הם המעידים על הארה רוחנית כזו או אחרת שהופיעה אצלם פתאום, מציאותו של אלוקים אינו זקוק להוכחות כאלה, מכיון שהיא נזעקת מכל פינה בבריאה הנשקפת לנגד עינינו, כל תא בודד בגוף זועק על מציאותו של הבורא.

האור שאתה מציין נמצא בתוך כל בן אדם בנשמה הנמצאת ומתפשטת בכל הגוף, והיא מאירה על האדם בעונג עילאי אחרי לימוד רצוף וכדומה, ואכן זהו עונג שלא ניתן להסביר במילים. בהצלחה - מנשה ישראל