תפילת ערבית רשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!ממה שהבנתי תפילת הערבית הינה "הפחות חשובה"משאר התפילות שאנו מתפללים.מדועמדוע לשחרית או מנחה יש יותר חשיבות

תשובה

שלום וברכה

לפי המבואר בתלמוד שלשת התפילות ביום נתקנו כנגד זמני הקורבנות הקבועים במקדש. תפילת שחרית הותקנה מול תמיד של שחר, ותפילת מנחה אל מול תמיד הערב. תפילת ערבית הותקנה על שם עבודת הכהנים במהלך הלילה להקטיר את האברים של הקורבנות שנזרק הדם שלהן בשעות היום.

ולפי שהקרבת האברים של הקורבן על גבי המזבח אינו מעכבת את הכשרו של הקורבן, מאחר שהקרובן כשר עם זריקת הדם על המזבח אלא שמצוה להשלים את ההקרבה בהטרת האברים, ולכן גם התפילה שהותקנה אל מול עבודה זנו נחשבת לכמה מהשיטות בתלמוד כתפילת רשות ולא חובה.

ואם שנראה כי ההלכה פוסקת כדעה המקילה שתפילת ערבית הותקנה בתור רשות ולא חובה, כבר פסקו הפוסקים שעליהם נשענים כל בית ישראל שכיום כבר קבלו גם את תפילת ערבית כחובה וחלה חובה על כל יהודי להתפלל גם את התפילה השלישית היא תפילת ערבית, וחכמי הקבלה הפליגו הרבה במעלת התפילת ערבית ובעניין שהיא רשות ולא חובה. בהצלחה - מנשה ישראל