האם כיסוי ראש בפיאה משיג את המטרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני יודעת שיש מחלוקות רבות בעניין כיסוי הראש בשביס לעומת כיסויו בפאה.אך בכל זאת אני רוצה לשמוע את תשובתכם לשאלתי: האם כיסוי הראש בפאה באמת משיג את מטרתו הרי אם אישה רוצה להסתיר את שיערה, עד כמה פאה- (שיכולה לעתים להיראות יפה יותר משיערה הטבעי)היא אפקטיבית כיצד נשים חובשות פאה מנמקות את המחלוקת הזאת

תשובה

שלום וברכה

לדעת הספרדים הפיאה אסורה לחלוטין.

ראש מתירי הפאה הגאון בעל שלטי הגיבורים מנמק את ההבדל המהותי בין הפאה לבין השער הטבעי בכך שבשיער הטבעי נראה גם לובן בשר הראש בין השערות, וצירוף השערות עם הלובן הזה הוא הגורם לדין `שער באשה ערוה` שאסור לצאת בשיער מגולה לרשות הרבים.

ולכן בפאה שאין שם זכר ללובן בין השערות אין איסור, אולם כיום קיימים בשוק סוגי פיאות בהם עושים `פס לבן` בכדי לזייף את הלובן של הבשר בין השערות, ולהשוות לפיאה מראה של שיער טבעי, ואכן פיאות אלו אסורות לשימוש גם לדעתו של השלטי הגבורים.

אכן, יש פוסקים שאומרים כי ההיתר שניתן בשעתו לשימוש בפאה נכרית היה רק לגבי הפיאות הישנות שהיו רחוקות מאוד ממראה של שיער טבעי, אבל כיום שהפיאות מתחרות בהצלחה ביופי שיער טבעי אין יותר היתר לחבוש פיאה, אולם קשה מאוד לבטל ולעקור נוהג שכבר השתרש ובפרט כשישנם פוסקים שגם לפיאות החדשות ישנו היתר מסויים כל עוד אין בה הפס הלבן הנ"ל.

בהצלחה - מנשה ישראל