חגיגת בר מצוה בימי בין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בני נולד בכד` תמוז תשנ"ה - 22.7.1995. אני מבקש לדעת מתי הוא צריך לחגוג את בר המצוה. מהי פרשת השבוע וההפטרה שהוא צריך לקרוא (אנו ספרדים) אני מעריך כי בר המצווה תחול בימים של בין המצריים.האם ישנה מניעה לחגוג את בר המצווה במועד זה האם ניתן להקדיםלדחות את המועד לאור ימים אלו שבוע טוב, דניאל

תשובה

שלום וברכה

הבר מצווה של בנך היקר יהיה ביום א` פרשת מסעי, ביום זה יכנס לעול כל המצות, ועליו להניח תפילין מיום זה ואילך. ואין צורך לדחות את הבר מצוה, וכולים להשמיע מוזיקה למנהג בני ספרד ההפטרה תהיה בשבת לפני הבר מצווה שמעו דבר ה`, ובשבת שאחרי הבר מצווה שיחול בראש חודש תהיה ההפטרה כה אמר ה` השמים כסאי.

הנמהג בדרך כלל לעלות בשבת שלפני הבר מצווה, אך כדי לברר בבית הכנסת שלך איך נוהגים בדיוק. בברכת מזל טוב - בנימין שמואלי ויש לעשות את הבר מצווה בזמנה, ואין להקדים או לאחר, ויהי רצון שבנך יקבל עליו באהבה את עול המצות כולם מתוך אהבת ה`.

בברכה - בנמין שמולאי