הפרשת מעשר לארגון שאינו לנזקקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עושה מאמץ להפריש מעשר ממשכורתי. עם זאת אני מקבל מדי פעם מתנה כספית מהוריי כדי `לגמור את החודש`. האם מסכום זה יש להפריש מעשר כרגיל האם תרומה לאגודה למען החייל נחשבת בחישוב המעשר למרות שאינו ארגון של נזקקים כחובב מחשבים אני תורם מדי פעם סכום פעוט לאינציקלופדיה הוירטואלית (ויקיפדיה) כדי שלא רק אקבל ממנה שרות אלא גם אחזיר משהו. האם גם זה נחשב במעשר ברכות ותודות

תשובה

שלום וברכה

אם הוריך אינם מפרנסים אותך, חייב אתה להפריש מעשר ממתנותיהם, אך אם אינך גומר את החודש אתה פטור ממעשר. תרומה לאנצקלופדיה הוירטואלית אינה נחשבת לצדקה. ובאגודה למען החייל, יש לבדוק בדיוק מה פעילותם בדיוק.

בברכה - בנימין שמואלי